O nás

Zdravím vás, kolegyně a kolegové maséři,

a vítám vás na těchto stránkách, kde bych vám chtěl blíže představit, co to unie je, proč vznikla a kam směřuje.

Léto 2023

Píše se léto roku 2023 a osobně mi chybí prostor, organizace nebo něco podobného, co by zastřešilo maséry, co by nás spojovalo, propojovalo a co by pomohlo šířit know-how a důležité informace mezi nás. Zároveň se mi z několika stran (i od fyzioterapeuta či lékařů) dostává informace, že jim vlastně chybí partner do diskuze nad rolí masérů, jejich kompetencemi a (ne)odborností v Česku. Všechny tyto podněty nakonec vedou k tomu, že spolu s kolegyněmi začínáme pracovat na založení České unie masérů.

Říjen 2023

Hurá! Unie je na světě. Postupně tvoříme základní webové stránky a dáváme dohromady informace důležité pro vás, naše budoucí členy.

Prosinec 2023

Poprvé veřejně informujeme (spíše ve svém okolí) o vzniklé unii a v čem by mohla být přínosem. To se ale brzy změní 🙂

Ing. jan Vozihnoj

Předseda výboru

“Role maséra má stále větší význam v celkové péči o lidské tělo. Ze své praxe vím, že je však potřeba, abychom k tělu, svým technikám a dovednostem a také k ostatním kolegům přistupovali s úctou, respektem a zejména pokorou. Mým cílem je podporovat prostředí, kde tohle bude možné.”

Ing. Šárka Drahošová

Členka výboru

“Práci maséra považuji za svoje poslání a nepřestává mě udivovat, kolik nového se o lidském těle stále dozvídám. Masáž považuji nejen za fyzickou záležitost, ale také se často dotýkám i duše klienta. Věřím, že láskyplný citlivý dotek má velkou moc.”

Lenka Vrátná

Členka výboru

“Ma specializace v oblasti masáží se týká manuální regenerační lymfodrenáže. V tomto druhu práce s tělem vidim velký přínos pro správně fungováni těla, ale také mysli. Proto chci usilovat o to, aby tato technika byla přístupná ve své kvalitě široké veřejnosti.”

Je důležité zdůraznit, že jsme opravdu na začátku. Ale znáte to, důležité je začít a mít cíl. My směřujeme ke dvěma cílům:

Komunita = stmelit maséry a podporovat je

Našim prvním cílem je sdružovat, stmelovat a podporovat nás, maséry. Ať už sdílením důležitých informací, organizací událostí, kde se můžeme setkat až po publikaci pravidelných newsletterů či publikací pro začínající kolegy, kterým se každá informace hodí jako sůl.

Zástupce masérů vůči ostatním

V Česku chybí organizace, která by maséry zastoupila v jednání s ostatními – s orgány státní správy, s kolegy fyzioterapeuty, s lékaři, ale i vůči našim zákazníkům, klientům. To je náš další (i když možná vzdálenější) cíl. Naše (masérské) role ve společnosti roste a proto také roste tlak na to, abychom dělali jen to, co máme Jenže přesně tohle jsou věci, které nejsou přesně nastavené a zde vnímáme náš další úkol – pomoci vydefinovat naši roli a pozici v systému péče o lidské tělo.

  1. Vytvořit silnou členskou základnu = pracujeme na tom, aby se vám vyplatilo být členy České unie masérů, pracujeme tak na rozšiřování benefitů a přínosů členství. Chceme podporovat a kultivovat prostředí masérství v Česku.
  2. Navázat spolupráci s masérskými školami a partnery = chceme podpořit začínající kolegy, chceme podporovat dobré masérské školy, chceme nastavit pevné partnerství s organizacemi, které s naší prací mají co do činění tak, abychom si navzájem byli prospěšní.
  3. Vstupovat do diskuzí odborné veřejnosti týkající se masérství

Je vám projekt České unie masérů sympatický? Přidejte se! Roční členství stojí jen “tři stovky”, má však mnohem větší hodnotu – budete od začátku u toho, pomůžete vytvořit silné sdružené masérů a již brzy budete sklízet plody v podobě výhod pro členy.

Přispět můžete také nápadem, podnětem či dotazem. Budeme za ně moc rádi! Stačí vyplnit a odeslat formulář níže.

Tak jo! To je v tuto chvíli vše, co jsem chtěl říct. Postupně toho bude však mnohem více a těšíme se na to.

S úctou

Honza

Ing. Jan Vozihnoj
Předseda České unie masérů, z. s.

Dotazy, komentáře, připomínky

Křestní jméno
Příjmení
E-mail
Nápad, dotaz, připomínka
Formulář byl úspěšně odeslán!
Při odesílání formuláře došlo k chybě. Zkontrolujte prosím znovu všechna pole formuláře.
Přejít nahoru